Bine aţi venit !

Motto :

nd ai o problemă, nu există decat două modalităţi de a te uita la ea: ori are rezolvare, ori n-are.

1. Dacă problema are rezolvare, atunci canalizează-ţi atenţia şi energia în a căuta acea rezolvare, deci....de ce sa-ţi faci griji?

2. Dacă problema ...n-are rezolvare, atunci...de ce sa-ţi mai faci griji?

Şi dacă întelegem şi aplicăm asta,...cu adevarat mulţi dintre noi vor trăi mai fericiţi.

Dragă cititorule,

Draga cititorule,

Fiind o persoană de regulă politicoasă, atentă şi foarte amabilă, vei crede poate că bunul-simţ, respectul pentru ceilalţi şi o atitudine prietenoasă sunt de ajuns pentru a te scoate la liman dintre capcanele lumii in care traiesti.

Inteligenţa şi bunul-simţ NU îţi sunt de ajuns pentru a face faţă cu succes oricărei situaţii şi nu garantează că nu vei trece prin situaţii jenante. Aici intervin regulile de etichetă, iar cunoaşterea lor este vitală. Cunoaşterea lor nu se moşteneşte şi nu este ceva instinctiv. Ele trebuie învăţate.

miercuri, 24 octombrie 2012

"Am venit pe această lume fără a avea nimic, când voi pleca nu voi lua nimic altceva cu mine decât conştiinţa mea".


Aşa cum îţi trăieşti zilele, tot aşa  îţi făureşti viaţa. 
Nu-ţi irosi zilele, pentru că nu există nici o zi fără importanţă. 

Un proverb spune:

  "A şti să citeşti, dar a nu citi, este aproape acelaşi lucru cu a fi analfabet.“
Găsiţi-vă timp pentru a citi în fiecare zi. Citirea unei cărţi de un autor pe care îl admiri face ca o parte din strălucirea lui să te cuprindă şi pe tine. 


O. Holmes spunea:

"Orizontul gândirii, odată lărgit de o idee, nu va mai reveni niciodată la dimensiunile de dinainte".
Poţi să reduci cheltuielile cu chiria, cu mâncarea sau hainele, dar niciodată să nu renunţi să investeşti în cărţi bune.
Adevăratul risc în viaţă constă într-o viaţă fără riscuri. Nu poţi câştiga dacă nici măcar nu intri în joc.
Făceţi-vă timp să gândiţi. În fiecare zi trebuie să vă faceţi timp pentru a sta şi a gândi, puteţi lua timp de la alte activităţi.Peter Drucker, cel mai proeminent expert în management spunea: "Nimic nu e mai inutil
decât să faci bine ceea ce nu ar trebui să faci"

Alegeţi modele în viaţă, modele pozitive. Daca îţi spui “Am 65 de ani şi mă apropii de sfârşitul vieţii“ este cel mai păgubos lucru, dar dacă îţi spui " la 60 de ani vreau sa fiu ca Mick Jagger" este extraordinar, deoarece îţi oferă noi posibilităţi şi o noua perspectivă în viaţă.
Prea mulţi oameni se tem să mai fie ei înşişi. Aşadar renunţă la visele lor, la felul lor de a fi pentru a imita mulţimea din dorinţa de a fi acceptaţi. Fiţi unici, fiţi voi înşivă. Urmaţi-vă visurile şi distraţi-vă în acelaşi timp, pentru că viaţa nu este făcută să fie un chin, ci o sărbătoare.


Ascultaţi de două ori mai mult decât vorbiţi. A asculta pe cineva cu atenţie este unul dintre cele mai bune moduri de a arăta respect şi de a construi o relaţie profundă. Oamenii nu mai au timp, răbdare să asculte. Ascultaţi cu interes real ce au ceilalţi de spus şi veţi vedea două lucruri: veţi înţelege corect ce au de comunicat şi în plus veţi câştiga aprecierea, respectul, prietenia şi chiar şi dragostea lor.

De câte ori spuneţi "da“ unui lucru fără importanţă, spuneţi de fapt "nu" unui lucru important.

Ridicaţi-vă mereu ştacheta mai sus. Perfecţionaţi-vă în continuu. Refuzaţi mediocritatea.
Reţineţi că toţi marii lideri sau vizionari care acum sunt veneraţi au fost la început ridiculizaţi..
Fiţi atleţi în orice domeniu. Numai prin exerciţiu şi antrenament se ajunge la rezultate pozitive şi la performanţă.Succesul, bucuria şi liniştea interioară nu apar din senin, ci se crează.


Fiţi entuziaşti. Nimeni nu se înconjoară de morocănoşi, cârcotaşi, pesimişti.
Valoarea binelui. Unii spun că "a fi bun este un semn de slăbiciune". Total greşit. Este cea mai mare dovadă de putere morală. Este uşor să fii nervos, să ţipi, să acuzi, să dai vina pe alţii, să fii violent, dar este în schimb este foarte greu să dai dovadă de opusul acestora.
Îţi trebuie curaj şi putere pentru a te purta frumos chiar şi în condiţii grele sau în situaţii limită. Maica Tereza, Gandhi, Martin Luther King, Nelson Mandela, sunt astfel de oameni.
Vorbiţi ca un superstar. Cuvintele pe care le folosiţi vă definesc şi vă influenţează viaţa. Alegeţi-le aşadar
cu atenţie şi în mod constructiv.

Plăcerea vine din lucruri exterioare. Fericirea din interior. Plăcerea este minunată numai că nu durează. Ea vine prin internmediul celor 5 simţuri, de la o masă excelentă, de la un parfum bun sau de la o maşina nouă şi frumoasă. Nu e nimic rău în astea numai că sunt trecatoare.
Fericirea vine însă din interior, de la starea de spirit şi poate fi controlată. Vă puteţi controla starea de spirit, o puteţi îmbunătăţi. Cei care o fac devin fericiţi şi mari personalităţi. Există fericire fără plăcere şi plăcere fără fericire. Alegeţi să fiţi fericiţi !



Cei cu experienţă câştigă în majoritatea cazurilor. De ce să aşteptăm să îmbătrânim ca să avem experienţă ?
Haideţi să avem experienţă şi cât suntem tineri. Pentru asta trebuie: să vă asumaţi riscuri, să vă perfecţionaţi continuu, să purtaţi discuţii cu oameni care au experienţă, să citiţi cât mai mult, să călătoriţi cât mai mult şi cât mai divers.

Bucuraţi-vă cu ceea ce aveţi. "Am blestemat faptul că nu am pantofi până când am întâlnit un om fără picioare“ spune un proverb persan. Nu cădeţi în greşeala de a vă concentra pe ceea ce nu aveţi, în loc să vă concentraţi pe ce aveţi.

Nu uitaţi efectul de boomerang. Oferiţi doar ceea ce aţi dori să primiţi. Faceţi curăţenie. Eliminaţi ceea ce trebuie să dispară din viaţa voastră, ceea ce vă trage în jos, ceea ce vă
prisoseşte. Te vei simţi mai uşurat, mai fericit şi cu conştiinţa mai impacată. Aşadar faceţi curăţenie în viaţa voastră şi începeţi asta cât mai curând, veţi fi uimiţi de rezultatele surprinzătoare pe care le veţi obţine.
Reţineţi regula Million Dollar Baby: Găsiţi echilibrul perfect între dragostea pentru ceilalţi şi dragostea pentru sine.
Viaţa este scurtă, lumea este mică dar mai este şi foarte largă. Când aveţi o problemă întrebaţi-vă:
'“Va mai conta asta peste un an sau doi ?“ şi dacă răspunsul este "nu", gândiţi-vă bine dacă merită să vă irosiţi atât de tare pentru ea. Sunt probleme care atunci când apar credem că s-a sfârşit lumea, dar mai târziu
realizăm că nu au fost decât nişte noi începuturi sau nişte oportunităţi.


Frumuseţea timpului. Ceea ce trebuie să reţineţi este că odată timpul pierdut nu-l veţi mai recupera niciodată.
Bunele maniere nu sunt doar o vorbă în vânt,o poveste de pension,ci reprezintă o treaptă esenţială în drumul tău spre fericire şi împlinire.

"Am venit pe această lume fără a avea nimic, când voi pleca nu voi lua nimic altceva cu mine decât conştiinţa mea".

Adesea auzim indemnuri de genul "Gandeste pozitiv!", in perioadele in care suntem deprimati si ingrijorati. De cele mai multe ori nu luam aceste cuvinte in serios pentru ca nu consideram ca ne sunt folositoare sau eficiente. Consideram ca este un nonsens "cum sa gandesc pozitiv cand totul in jurul meu este negru?". Atat gandirea pozitiva cat si cea negativa sunt "contagioase". Prin modul de gandire, de comunicare si de manifestare toti avem o influenta, mai mare sau mai mica asupra noastra si asupra persoanelor pe care le intalnim.
Gandirea pozitiva poate fi cultivata de oricine doreste lucrul acesta. Gandirea pozitiva presupune o anumita structura cognitiva, emotionala si comportamentala in fata lumii, un anumit mod de a ne "vedea" pe noi si pe ceilalti, de a intelege, simti si actiona in relatiile cu ceilalti, cu situatia cu care ne confruntam...
Persoanele care au o gandire pozitiva se descurca mai bine in situatiile dificile, au o mai mare capacitate de efort fizic si intelectual, rezista mai bine la situatii stresante si, in general, sunt mai capabile sa obtina rezultate superioare decat altii cu aptitudini asemanatoare.


Beneficiile gandirii pozitive:
- Creste toleranta la stres;
- Diminueaza riscul aparitiei depresiei;
- Mentine sanatatea, atat fizica, cat si psihica;
- Reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare;
- Imbunatateste relatiile cu cei din jur si creste increderea in fortele proprii.


Ce trebuie facut?
- Zambiti cat mai des, chiar daca la inceput o faceti doar mecanic!
- Petreceti cat mai mult timp in compania persoanelor optimiste!
- Incercati sa ramaneti calmi indiferent de situatie! Veti vedea lucrurile mult mai clare decat daca intrati in panica;
- Ganditi numai de bine si despre cei din jurul vostru, concentrati-va pe calitatile lor si ignorati defectele, nimeni nu este perfect!
- Concentrati-va pe calitatile dumneavoastra, nu pe defecte!
- Faceti miscare si plimbati-va cat de des aveti posibilitatea!